Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtés cikkek

2016-04-23 - SZOMBAT - önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés, dorogi lakcímkártya, elektrohulladék-leadás már csak 1 helyen (!)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Közhírré Tétetik márciusi számából értesültünk arról, hogy mikor lesz az önkormányzat által – immár 4. alkalommal – szervezett dorogi lakossági veszélyes- és elektronikai hulladék gyűjtés: 2016. április 23-án, SZOMBATON, 9-13 óra között. Két FONTOS ÚJDONSÁG:  1.) számítástechnikai, elektronikai hulladékot csak a Sportcsarnoknál gyűjtenek. 2.) a hulladékok leadásának feltétele a dorogi lakcím igazolása a lakcímkártya felmutatásával.

(A cikktest képei a DKE korábbi gyűjtésein készültek) Ha többet akarsz tudni a veszélyes- és elektronikai hulladékok gyűjtésének szervezéséről, kattints idewww.veszelyeshulladekgyujtes.dke.hu (részletek, linkek a cikk végén)

Örömmel látjuk, hogy sok mindenben követik a DKE által kijárt utat, és ez jó, mert így egymásra épülhetnek a hagyományok, és a lakosoknak sem kell új módikat kitanulni.

Azt azonban el kellene lassan döntenie a - gyűjtés szervezője - önkormányzatnak, hogy évi egy (tavasszal) vagy évi kettő (tavasszal és ősszel) hulladékgyűjtés lesz/legyen. Utóbbi a jobb megoldás, előbbi a rosszabb.

Szerencsére UGYANAZOKAT A HULLADÉKFAJTÁKAT GYŰJTIK, mint az előző 25 gyűjtésen, amelyeket a DKE szervezett, és végre sikerült megtartani a SZOMBATOT is gyűjtési napnak, mint ahogy azt a dolog természete kívánja.

FONTOS: az Önkormányzat átvette a DKE-től a veszélyes- és elektronikai hulladék gyűjtés szervezését, így azt most nem mi szervezzük. Ezt azért leszögezzük, a későbbi félreértések elkerülése végett – egyúttal azonban MINDENKIT BÍZTATUNK, HOGY VIGYE EL A HULLADÉKAIT, és szurkolunk, hogy a lehető legjobban sikerüljön a gyűjtés.

  LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

A HELYSZÍNEK ÚJAK (lásd majd alább): csak a Penny áruház parkoló maradt meg a régiek közül.

100_2602

LEADHATÓ HULLADÉK-FAJTÁK: UGYANAZOKAT a HULLADÉK-típusokat LEHET LEADNI, mint a DKE-s gyűjtéseken: a veszélyes hulladékokon kívül gyűjtik az elektronikai hulladékot, akkumulátorokat, sütőolajat, gyógyszereket, és a szárazelemeket is, pont úgy, ahogy mi tettük.

FONTOS ÚJDONSÉG, VÁLTOZÁS, hogy az eddigi önkormányzati gyűjtésekkel szemben, most már nem minden gyűjtési ponton, HANEM CSAK a Sportcsarnoknál gyűjtenek számítástechnikai, elektronikai hulladékot. 

Az önkormányzati gyűjtés felsorolása szerint, leadhatók a NEONCSÖVEK is. Ez nálunk másképp volt: a neoncsöveket higanytartalmuk miatt, mi már nem gyűjtöttük, kérdés, hogy ez elírás-e vagy sem, mindenesetre a felsorolásban benne vannak.

 

Helyszínek, hulladékfajták

- Eötvös József Általános Iskola előtti parkoló

- Zenepavilon melletti tér

- Sportcsarnok Munkás út felőli parkolója (csak itt gyűjtenek elktronikai hulladékot!)

- Dunagáz Zrt. parkoló

- Penny áruház parkoló

- Petőfi telep (Vörösmarty-Balassi sarok)

 

Leadható veszélyes hulladék fajták:

- Gyógyszerek

- Vegyszerek, növényvédő szerek, permetezőszerek, vegyes göngyöleg

- Használt háztartási olaj és csomagoló anyagai

- Fáradt olaj, olajos flakon, olajszűrő

- Használt akkumulátor

- Szárazelem

- Festékes göngyöleg, festékmaradék, hígító

- Neoncsövek, izzók

- Számítástechnikai- elektronikai hulladék (csak a Sportcsarnoknál!)

 

Kifejezetten NEM GYŰJTIK, NEM VESZIK ÁT

- hullámpala

 

INFORMÁCIÓ

A lakossági eredetű veszélyes hulladékok végső ártalmatlanítását a SARPI Dorog Kft. biztosítja!

A lakossági eredetű veszélyes hulladékok átadásával kapcsolatos KÉRDÉSEK MEGVÁLASZOLÁSÁRA a 33/431-299 166-os mellék vagy 06-30/646-28-20 telefonszámon készséggel állnak rendelkezésre


Ha többet akarsz tudni a veszélyes- és elektronikai hulladékok gyűjtésének szervezéséről, kattints ide: www.veszelyeshulladekgyujtes.dke.hu

OKTATÓVIDEÓ - VESZÉLYES- és ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS SZERVEZÉSE - hogy csináljuk, feliratozott

http://veszelyeshulladekgyujtes.dke.hu/index.php/letoltesek/399-oktatovideo-veszelyes-es-elektronikai-hulladekgyujtes-szervezese-hogy-csinaljuk-c-video-feliratai-idorendi-sorrendben

KIADVÁNY, 30 oldalas - A lakossági veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtés SZERVEZÉS ABC-je

http://veszelyeshulladekgyujtes.dke.hu/index.php/letoltesek/402-lakossagi-veszelyes-es-elektronikai-hulladekgyujtes-szervezes-abc-je-30-oldal-pdf

Veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtésCIKKEK KOMMENTÁROKKAL 30 db – fontos anyagrész, menet közben láthatod a VEHGY-ek alakulását, szabályok változását, stb.

http://veszelyeshulladekgyujtes.dke.hu/index.php/veszelyes-hulladek-gyujtes-dke-top

OKTATÓVIDEÓ LETÖLTÉSE - Google Drive-ról  (990 MB)

http://veszelyeshulladekgyujtes.dke.hu/index.php/letoltesek/405-oktatovideo-veszelyes-es-elektronikai-hulladekgyujtes-szervezese-hogy-csinaljuk-c-video-letoltese-google-drive-rol

LETÖLTÉSEK - kiadvány, videó, szabályok, kérelmek, stb.

http://veszelyeshulladekgyujtes.dke.hu/index.php/letoltesek

KÉPALBUMOK – Facebook-os képalbumok a 25 VEHGY-ről

https://www.facebook.com/vhgysz/photos_stream?tab=photos_albums

VIDEÓK - veszélyeshulladék-gyűjtés videóink - 1 + 7 videó veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtéseinkről

http://veszelyeshulladekgyujtes.dke.hu/index.php/kepek-videok/videok-vehgyeke

YOUTUBE-unk (Oktatóvideó + annak részletei)

https://www.youtube.com/channel/UCFe-PtDDNgybjImRPS5TE8A/videos

FELIRATKOZÁS KÉPZÉSRE - Kiscsoportost képzést tervezünk VEHGY szervezése témában hamarosan (2016 ELEJÉN) Dorogon. Itt iratkozhatsz fel, ha érdekelne.

http://form1.listamester.hu/forms/4440/34387.html

OKTATÓVIDEÓ - VESZÉLYES- és ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS SZERVEZÉSE - hogy csináljuk” c. videóFELIRATAI időrendi sorrendben

http://veszelyeshulladekgyujtes.dke.hu/index.php/letoltesek/399-oktatovideo-veszelyes-es-elektronikai-hulladekgyujtes-szervezese-hogy-csinaljuk-c-video-feliratai-idorendi-sorrendben

Ön itt van: Címlap veszhull-gyűjtések 2016-04-23 - SZOMBAT - önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés, dorogi lakcímkártya, elektrohulladék-leadás már csak 1 helyen (!)